Дейвид де Уинтър тенор

Име:
Дейвид де Уинтър.

С какво се занимаваш / На какъв инструмент свириш?
Певец – тенор.

Накратко, къде учиш или работиш в момента и с какви проекти по-точно се занимаваш
В момента съм част от хора на Уестминстърската катедрала и участвам в различни оперни проекти. Завърших в кралската академия по музика в Лондон.

От къде си и къде живееш в момента?
Роден съм в Съри (на около час от Лондон) и отраснах в селцето Уест Байфлиит. В момента живея в южен Лондон – Кройдън.

На колко години започна да се занимаваш c това, което правиш в момента?
Когато проговорих за пръв път, започнах и да пея. Имам смътни спомени, че съм пял в църква, когато бях на 5-6 г. Започнах да пея професионално като хорист, когато бях на 8г. в хора на Уестминстърската катедрала.

Свирил ли си на (друг) музикален инструмент?
Свирих на чело, докато станах на 16 г. Все още свиря на пиано (доста зле) и се самонаучих да свиря китара. Когато бях в академията, свирех на пиано и пеех в джаз група.

Какви езици говориш?
Френски почти успешно, малко немски (учих го в училище, но граматиката ми куца) и много начинаещ италиански. Ако си пийна малко, си мисля, че се справям по-добре.

Кой е любимият ти цвят?
Синьо.

Цигулка или флейта...?
Не съм фен на нито едно от двете. Може би цигулка, ако трябваше да избирам.

Класически балет или съвременен танц?
Харесвам от класически балет до съвременен танц. Едно от любимите ми музикални произведения е Пролетно Тайнство от Стравински, така че харесвам смесица от двете...

Драма или комедия?
Определено комедия.

Кои изкуства би смесил?
Харесвам комбинация от поезия/литература и музика. Едни от най-успешните ми артистични преживявания са били колаборативни.

Тайни умения/качества?
Абсолютист съм, въпреки, че това не е много свръх качество.

Улично изкуство или музей?
Предпочитам галерии. Намирам ги за изключително ефирни преживявания и винаги, когато излизам от тях, се чувствам като след медитация.

Кое е най-вълнуващото място/град/държава, където си бил?
В Маракеш, Мароко беше невероятно. Не може обаче да бие Париж – за мен той е най-добрият.

Най-големият гаф, който ти се е случвал на сцената?
Когато съм на сцената, има опасност да избухна в смях. Веднъж влезнах, не където трябваше в произведението и започнах да се смея. Не можах да спра за около 5 мин – не беше най-добрият момент в живота ми.

Какво очакваш от София? Най-вероятно ще е много горещо! Никога не съм бил в България, затова нямам търпение да се запозная с културата и и може би да посетя няколко бара!

Какво очакваш от 180° 2015?
Просто да прекарам една седмица в колаборации и запознанства с други отворени музиканти в експериментална среда и да донеса музиката, която изпълнявам, на нова публика.

Участници